Banksia met New Holland Honeyeater. (foto: F. van Bussel)
Banksia met New Holland Honeyeater. (foto: F. van Bussel) Foto: F. van Bussel

Groei&Bloei Midden-Betuwe begint weer

Australië, een vogel-

en bloemenparadijs

KESTEREN - Op 14 september bijt Frans van Bussel de spits af met de lezing Australië een vogel- en bloemenparadijs. De presentatie is gebaseerd op een KNNV vogel- en plantenreis door het zuiden van West-Australië. 


Met een keur aan prachtige foto's maakt de aanwezige kennis met de wonderlijke bloeiwijzen en bloemvormen van de Australische planten. Zuidwest Australië is voor planten zelfs uniek in de wereld; het behoort tot een van de gebieden met de grootste biodiversiteit.

Ook op vogelgebied is er veel te beleven: vele soorten cockatoos, parrots en honeyeaters en nog veel meer voor ons onbekende en vaak zeer kleurrijke zoals de metallic gekleurde fairy-wrens. Ook andere typische zoogdieren passeren de revue.

Het gaat daarbij om voor ons aansprekende soorten, denk daarbij aan de koala’s die werden bedreigd door de grote bosbranden. We lichten een tipje van de sluier op over het ontstaan van Australië en waarom juist daar die typische (buidel)dieren en bloemsoorten te vinden zijn. 

Aanvang 20:00 uur, Yuverta College (voorheen Helicon), Industrieweg 4 in Kesteren. Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, voor niet leden vragen we een kleine bijdrage van drie euro. (www.midden-betuwe.groei.nl)