Polentocht gaat door

DRIEL - Onder het motto 'Wij bewegen om even  stil te staan  bij hen, die vochten voor ons voortbestaan' organiseert de werkgroep Polentocht van gymnastiekvereniging Luctor et Emergo uit Driel op 11 september voor de dertiende keer op rij de Polenwandeltocht. 


"Nadat we in 2020 niet in staat waren de tocht te organiseren vanwege het coronavirus, zijn we blij dat we dit jaar wel in staat zijn om de wandelaars te ontvangen, wel met een aangepaste organisatie.

De wandeltocht, die kleinschalig is, voert de wandelaars over verharde en onverharde wegen aan de zuid- en noordkant van de Rijn. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn de 6, 10, 15 en 25 kilometer. Met uitzondering van de zes kilometer hebben alle wandelaars in hun route een of meerdere overtochten met het Drielse Veer. De wandeltocht voert langs diverse monumenten voor de geallieerde strijders tijdens de slag om Arnhem, maar is vooral gericht op de rol van de Poolse troepen tijdens die gevechten. Vooral de route van de 6 kilometer heeft een hoog herdenkingsgehalte. Voor deze afstand mogen we gebruik maken van een door de stichting Driel Polen uitgezette route." 

De start van alle afstanden is in de sporthal van De Oldenburg, Hofplein 1 in Driel. De ingang is aan de zijkant in verband met de eenrichtingslooproute.  Het startbureau is open van 7.30 tot 17.00 uur. De wandelaars voor de 15 en 25 kilometer kunnen starten vanaf 7.30 uur, de 6 en 10 kilometer vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie wordt verwezen naar: www.polentochtdriel.nl.