Buurtbus 556 in Driel. (foto: J.T. van Brakel)
Buurtbus 556 in Driel. (foto: J.T. van Brakel) Foto: J.T. van Brakel

Buurtbus zoekt chauffeurs

OVERBETUWE - Wie komen ons team versterken? Buurtbus 556 Overbetuwe is de buurtbus die sinds 10 december 2018 op werkdagen rijdt tussen Heteren, Driel en Elst


Een buurtbus is een personenbusje met maximaal acht passagiersplaatsen. Buurtbus 556 rijdt tussen Heteren, Driel en Elst volgens een vaste dienstregeling en een vaste route, waar het regulier openbaar vervoer niet (meer) komt.

De buurtbussen gelden in het verkeer als een gewone auto, waarvoor uitsluitend een B-rijbewijs vereist is. De chauffeurs zijn vrijwilligers, meestal mensen uit de buurt waardoor  ze de routes op hun duimpje kennen. "Op dit moment hebben wij weer direct plaats voor chauffeurs. Lijkt het u wat om ons team vrijwilligers te komen versterken? Neem dan gerust contact met ons op."

"Ons streven is om al onze chauffeurs een dienst van circa 3,5 uur per twee weken te laten rijden. Wij zorgen voor instructie aan onze nieuwe chauffeurs voordat zij de weg op gaan. Er is voor dit vrijwilligerswerk geen salaris beschikbaar. Wel is er sprake van een kleine reiskostenvergoeding. Een medische keuring hoort er ook bij. Deze keuring is kosteloos."

Voor alle reacties: Jan van Brakel, secretaris; 06 23064209; email: secretaris.buurtbus556@outlook.com.