Afbeelding
Foto:

Zingen is gezond!

ELST - De coronatijd heeft veel stress met zich meegebracht. Er mocht veel niet en er moest van alles. Angst, ziekte, boosheid, niet bepaald een recept voor een ontspannen leven. Wist je dat zingen kan helpen? Het is wetenschappelijk bewezen: zingen geeft energie, zelfvertrouwen, ontspanning, zorgt voor een goede ademhaling en je wordt er zelfs gelukkiger van.


Iedereen kan zingen. En zingen kan overal: onder de douche, in het bos, tijdens de afwas, op de fiets en in de auto. Je hebt je instrument altijd bij je. Je kunt lekker in je eentje zingen en ook gezellig samen, bijvoorbeeld in een koor.

Zangdocente Kees Boerboom van VocalStudio Elst start een nieuw popkoor: VocalFree.

“Het is niet zomaar een koor, bij VocalFree zit je niet vast aan een partituur, maar kies je zelf welke zanglijn je zingt,” vertelt Kees enthousiast.

“We zingen bekende en minder bekende nummers, waarbij iedereen zijn/haar comfortabele zanglijn ontdekt. Heb je zin in de tweede stem? Wil je een variatie toevoegen? Of zing je liever gewoon de melodie? Helemaal prima. Niks moet en alles is goed. Gewoon een lekker uurtje samen galmen en genieten! Uiteraard besteed ik aandacht aan ademhaling, houding en ontspanning. Ook zal ik zangtechnische aanwijzingen geven, om de stem zo vrij mogelijk te kunnen laten klinken.”

VocalFree is er voor iedereen die van zingen houdt, voor alle leeftijden en elk niveau. "Wil je meer informatie? Kijk op www.vocalstudio.nl. Bel 06 14455772."