Afbeelding
Foto:

Het plukseizoen staat voor de deur

DODEWAARD - Voor de fruittelers is deze zomer wel een hele andere dan die van de laatste twee jaar. Toen waren ze druk met water geven, maar dat is nu echt niet nodig. Doordat het vaak regent, staat alles er fris en groen bij.


“Regen en daarbij aangename temperaturen, dat is groeizaam weer voor onze appels en peren”, zegt Toon Vilier van Fruitbedrijf Vilier. Naast 2 hectare pruimen heeft het fruitbedrijf zo’n veertien hectare appels en peren in Dodewaard en Herveld.

“Door het koude voorjaar is alles later. Begonnen we vorig jaar eind augustus al te plukken, nu starten we halfweg september pas. En daar kunnen we nog wel wat handjes bij gebruiken”, zegt Toon. “We plukken alles met de hand rechtstreeks in de kist. Geen gesjouw met plukemmers of kratjes, geen zwaar werk dus.”

Heb je zin en tijd om de handen uit de mouwen te steken? Neem dan contact op met Toon en Ageeth Vilier en stuur een mail naar fruitbedrijfvilier@kpnmail.nl of stuur een berichtje naar 06 12204241.


[Kader tekst]

Plukdag

Fruitbedrijf Vilier doet ook al jaren mee met de Fruitigste Plukdagen, beter bekend als de Appelplukdag. De boomgaard wordt dan opengesteld voor de consument om zelf de lekkerste Elstar appels te plukken. Bovendien zijn er andere gezellige activiteiten zoals een springkussen en een ritje met de pluktrein door de boomgaard. Zaterdag 2 oktober vindt de plukdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur aan de Groenestraat 6 in Dodewaard.