Thema-avond door Creatief Collectief Elst

ELST - Een jaar lagen onze thema-avonden door corona stil. Maar nu komt er weer een! Arno van Hoeven vertelt ons over een boeiend onderwerp: 'Van Versailles tot Waterloo: Kunst tijdens de roerige periode van de Franse Revolutie’.


Aan het einde van de achttiende eeuw voltrekt er zich een grote politieke revolutie in Europa, die zijn weerslag heeft op het hele continent en ver daarbuiten. Bisschoppen worden gewone mannen, revolutionairen worden heersers en waar koningen vallen, staan keizers op. Er is geen aspect van het dagelijkse leven wat hierdoor niet geraakt wordt, en dit geldt zeker ook voor de kunsten. Tijdens deze lezing zullen de veranderingen zich in rap tempo opvolgen.

Arno van Hoeven laat ons zien hoe mythe zich vermengt met politiek, geschiedenis met kunst, realisme met eigentijdse helden. Hij bespreekt enkele van de meest epische schilderwerken van Franse makelij en maakt daarbij kleine uitstapjes naar beeldhouwkunst en architectuur.

CCE houdt op 27 augustus deze lezing samen met het Kunst- en Cultuurcafé Overbetuwe. De lezing vindt plaats in de bibliotheek Elst aan het Europaplein. De zaal gaat om 19.45 uur open en de lezing start om 20.00 uur. Om onkosten voor deze lezing te kunnen dekken, vragen we een vrijwillige bijdrage (richtbedrag zeven euro).

Opgeven is verplicht, en door corona is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660. Tip: kijk van te voren even op onze website of de lezing door kan gaan.