Doek valt voor speel-o-theek in Zetten

ZETTEN - Speel-o-theek ’t Wisseltje gehuisvest in de bibliotheek Zetten stopt ermee. De vrijwilligers en het bestuur houden definitief op met het uitlenen van speelgoed. De corona-regels zijn niet uitvoerbaar om op een veilige manier speelgoed te blijven uitlenen.


Na 39 jaar moet de speel-o-theek helaas stoppen. "Nadat wij ook door de corona maatregelen dicht moesten heeft het bestuur besloten niet meer open te gaan. Het blijven uitlenen van speelgoed op  een veilige manier zonder de kans corona door te geven is bijna onmogelijk. Leden en kinderen op 1,5-meterafstand houden en de ruimte en speelgoed telkens goed schoon te maken leek ons een onmogelijke opgave. Die verantwoordelijkheid konden wij niet dragen."

Inmiddels heeft al het speelgoed een nieuwe bestemming gekregen bij organisaties die het goed konden gebruiken of is verkocht. Het geld is gedoneerd aan stichting Make a Wish, Kika en stichting Cliniclowns.

"Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet als vrijwilliger en alle leden voor hun vertrouwen, zodat de speel-o-theek bijna veertig jaar heeft kunnen bestaan."