Collecteweek Jerome Damey Foundation

OVERBETUWE - Van 16 tot en met  21 augustus is de collecteweek Jerome Damey Foundationustus. De opbrengst is de belangrijke bron van inkomsten.



“De deurcollectie is jaarlijks een welkome bron van inkomsten voor de Jerome Damey Foundation”, vertelt bestuurslid Gerard Geenacker. “Lang hebben we gedacht om de collecte door de coronacrisis dan maar te schrappen, tot we bedachten dat we aan die 1,5 meter afstand eigenlijk best konden voldoen.” Vrijwilligers van de JDF knutselden lange stokken aan de bekende collectebussen en gaan in week 33 met de ‘collectebus-aan-een-stokje’ langs de deuren. “We hopen dat de mensen in Driel en Elst het ludieke van onze actie inzien en de deur open willen doen. Ons doel, kansarme straat- en weeskinderen in Guinee helpen aan een toekomst, verdient dat van harte”, zegt Geenacker. “En ja, vanzelfsprekend houden we ons aan de hygiëneregels en alle RIVM-richtlijnen.  Wie toch de collectebus liever niet aanraakt kan ook een online donatie doen.

Geef een kind toekomst
De Jerome Damey Foundation biedt deze kinderen gratis onderwijs, dit doet ze door onder meer een school te bouwen en het aanbieden van een kindsponsorproject. Met dit project kunnen sponsorouders een kind sponsoren voor vijftien euro per maand. Hierdoor kan een kind naar school, krijgt het twee maaltijden per dag, alle noodzakelijke lesmateriaal, uniformen en schoenen en medische hulp. Begin 2020 zijn de eerste vier lokalen in gebruik genomen en inmiddels is de uitbreiding naar achtlokalen begonnen.

Meer informatie vekrijgbaar via info@jeromedamey-foundation.nl of Gerard Geenacker: 06 36148058.