Smalspoortreinen bij de loods. (foto: Alex van Ravenswaay, vrijwilliger bij het museum)
Smalspoortreinen bij de loods. (foto: Alex van Ravenswaay, vrijwilliger bij het museum) Foto: Alex van Ravenswaay, vrijwilliger bij het museum

Grootste en leukste smalspoormuseum van Gelderland

Het Gelders Smalspoormuseum in Heteren

HETEREN - Het leukste en grootste museum van Gelderland, het Gelders Smalspoormuseum is weer open voor het publiek. Een geweldig dagje uit voor jong en oud!


Bezoek het museum en beleef de wereld van een vervlogen tijd. Ga mee naar een arbeiderswereld van gisteren, waar je aan de hand van een rondleiding een reis maakt door de wereld van de Nederlandse  baksteenindustrie.

Rijd mee met een van de smalspoortreinen over een gereconstrueerd baantracé door het natuurrijke gebied van de uiterwaarden waar vroeger de klei gewonnen werd en beleef de techniek van het midden van de vorige eeuw. Je mag de treinen van dichtbij bekijken in de loods en in de werkplaats. Praat met de vrijwilligers die er aan het werk zijn en kom van alles te weten.

Het museum geopend tot en met 18 september. Het museum is beperkt rolstoeltoegankelijk. Entree: 5,00 euro voor volwassenen en 4,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de zaterdag is het niet meer nodig om aan te melden. De openingstijden voor de zaterdag zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Voor de woensdag kun je een keuze maken uit twee tijden: 11.00 en 14.00 uur. Stuur een e-mail naar info@smalspoor.nl, met daarin keuze van datum en tijdstip, aantal personen, naam en telefoonnummer van contactpersoon. Je krijgt een antwoord op jouw mail. Let op: Uit veiligheidoverwegingen zijn er op de woensdag geen rondleidingen op de steenfabriek.