Fred Eggink (r) reikt bundel uit aan Jochem van Gelder. (foto: Huub Claessens)
Fred Eggink (r) reikt bundel uit aan Jochem van Gelder. (foto: Huub Claessens) Foto: Huub Claessens

Fred Eggink voltooit trilogie

ZETTEN - Fred Eggink heeft zijn coronatrilogie voltooid. De derde bundel ‘Van het slot’ met andermaal 100 gedichten, reikte hij in Buren uit aan Jochem van Gelder.


Eggink, tevens stadsdichter van Buren, schreef in totaal 300 gedichten, die gebundeld zijn in drie bijzondere bundels. De illustraties zijn van Arie van Vliet, bekend van de Flipje-albums. De gedichten werden wel omschreven als ‘gedichtjes met een glimlach’. Elke dag waren ze te lezen op Facebook van Burentoentheater en duizenden mensen hebben er troost bij gevonden.

Eggink vertelde dat hij de dagelijkse gedichtjes met liefde geschreven heeft en noemde als rode draad: ‘Als niets meer vanzelfsprekend is, wordt alles bijzonder’. De Zettenaar was verrast door de vele reacties van lezers en bedankte ‘zijn gouden team’. Naast Arie van Vliet zijn dat vormgever Leon Gerritse, David van Doesburg, Attie Nekkers en Mark Hofman, de initiatiefnemer van het project.

Jochem van Gelder complimenteerde de dichter: "Je schreef voor heel veel mensen gedichten, die grappig, troostend en reflecterend waren." Volgens de bekende entertainer is Eggink zo bijzonder, omdat ‘er nog een kind in hem schuilt’: "Dat zie je aan alles. Aan het positieve, aan het flexibele, dat zie je en lees je in alle prachtige gedichten."

Er komt ook nog een speciale bewaarbox als herinnering van deze pandemie. Aan elke bundel is een goed doel gekoppeld. Ditmaal is gekozen voor stichting Dierenasiel Tiel. De bundel is te koop voor 15 euro bij www.pakjetroost.shop.