Kom genieten van

kunst, cultuur en natuur

REGIO - Kunstroute in De Gelders Poort. Tijdens het Open Monumentenweekend van 11 en 12 september exposeren met het thema 'Ode aan 3 oevers' tachtig kunstenaars in het stromengebied van de Gelderse Poort.


De rivieren met hun uitgestrekte oevers is voor vele schilders, dichters, beeldhouwers en fotografen een grote inspiratiebron. Zo ook voor deelnemend kunstenaar, Caroline van de Bogaert die als edelsmid onder de naam Streeksieraden, stenen van de Rijnoever verwerkt in edelmetalen en zo een ring, hanger of mini-urn maakt. Ze exposeert haar werk in De Zandse Kerk in Huissen.

Tijdens de lock down is er hard gewerkt door de kunstenaars. Nu is dan ook de tijd rijp om de kunst aan het publiek te presenteren. Er zijn kunstenaars die in hun eigen werkplaats/atelier exposeren en groepjes kunstenaars die in monumentale panden hun werk laten zien. Zo doen onder andere kleine kerken, kasteel Doornenburg, Fort Pannerden en de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer mee in de route.

Omdat de Gelderse Poort een groot gebied bestrijkt, zijn er door de organiserende stichting KCN 3 oevers, verschillende routes uitgezet die met de fiets of auto te volgen zijn. Genoeg te doen om er op uit te gaan in het weekend van 11 en 12 september, om inspirerende mensen te ontmoeten, creatieve uitingen te bewonderen, te luisteren naar gedichten en muziek en te genieten van de natuur aan de oevers van de rivieren.

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website. Ook de routes zijn binnenkort te vinden op www.3oeverkunstcollectief.nl. Eind augustus komt er een magazine uit dat geheel gewijd is aan deze kunstroute.