Afbeelding

Onsoverbetuwe.nl verbindt al 5 jaar mensen en organisaties

OVERBETUWE - Het is leuk wonen in Overbetuwe. Er is van alles te doen en mensen zijn er voor elkaar. Maar dat moet je allemaal wel weten te vinden. Om te zorgen dat hulpvragen, activiteiten en evenementen gezien worden, is de online ontmoetingsplek www.onsoverbetuwe.nl in het leven geroepen.


Samen maken de bewoners van Overbetuwe voor bewoners van Overbetuwe een leuk, afwisselend, informatief online dorpsplein: www.onsoverbetuwe.nl. De website wordt draaiend gehouden door de buurtverbinders: een aantal enthousiaste vrijwilligers met hart voor hun kern. Wij spraken met vier van deze buurtverbinders.


11 kernentour
De buurtverbinders onderhouden de website, maar ze doen nog veel meer. Met de bakfiets gaan de buurtverbinders alle elf kernen in Overbetuwe af. “Dan spreken we mensen aan, horen wat er leeft en we kunnen meteen tips geven of doorverwijzen. We werken samen met de gemeente en met allerlei organisaties. We horen graag van iedereen wat er zo leuk is aan zijn of haar kern. We zoeken altijd nog mensen die het leuk vinden om meer te vertellen over hun dorp!”, vertelt Mieke Uijttewaal, buurtverbinder voor Valburg.

High tea
“Ieder half jaar organiseerden we (voor corona) een high tea voor nieuwe bewoners van Overbetuwe”, vertelt Mieke. “Het is erg leuk om te zien wat daar soms ontstaat: zo waren er de laatste keer twee alleenstaande dames. Ze zaten toevallig naast elkaar aan tafel en het bleek fantastisch te klikken. Ik hoorde laatst dat ze nu samen een boom hebben geadopteerd”, vult Elly Holtrop aan. “Het is echt waardevol wat we doen dus kijk vooral op de site!”

Stichting Buurtverbinders Overbetuwe; contact@onsoverbetuwe.nl; www.onsoverbetuwe.nl.