Antiek, curiosa en tweedehandse spullen. (foto: Ruud Maatman)
Antiek, curiosa en tweedehandse spullen. (foto: Ruud Maatman) Foto: Ruud Maatman

Geen Luikse Markten Elst

ELST - Na de annuleringen in 2020, heeft de organisatie ook dit jaar moeten besluiten beide Luikse Markten in Elst te annuleren.


Carnavalsvereniging Zet ‘m Op heeft de Luikse Markt in 1977 voor het eerst georganiseerd. Inmiddels is de Luikse Markt uitgegroeid tot een markt die twee maal per jaar (in juni en september) in Elst te vinden is. Met 250 kramen vol met antiek, curiosa en tweedehandse spullen. De kraamhuurders komen al lang niet meer alleen uit Elst, maar vanuit het hele land weet men al lange tijd de weg naar Elst te vinden. De gastvrijheid, gezelligheid van de live muziek bij de terrassen, de sfeer en de goede organisatie worden door vele tevreden kraamhuurders geroemd. En het feit dat, verdeeld over twee Luikse Markten, ruim 50.000 bezoekers ieder jaar, uiteraard gratis, de Luikse Markt weten te vinden, maakt dat de Luikse Markt nog altijd voor velen een leuk dagje uit is.


In verband met het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen heeft CV Zet ‘m Op nu echter moeten besluiten om de Luikse Markten van juni en september 2021 te annuleren. De onzekerheid over het verloop van het virus, en daarmee samenhangend de risico's, financieel maar vooral de gezondheidsrisico's, maken het onverantwoord om dit jaar een Luikse Markt te organiseren. Gezien de lange voorbereidingstijd is, na de eerdere beslissing over de annulering van de Luikse Markt van juni, nu dus ook de beslissing genomen over de annulering van de Luikse Markt van september.

Uiteraard verwacht de organisatie in 2022 wel weer twee ouderwets gezellige Luikse Markten te organiseren. Zoals altijd, in juni en in september.

Luikse Markt Elst. (foto: Ruud Maatman)