Buurtkinderen verzamelen waardecheques. (foto: BV De Eshof)
Buurtkinderen verzamelen waardecheques. (foto: BV De Eshof) Foto: BV De Eshof

'Luc binnen bereik' brengt ook andere projecten dichterbij

OVERBETUWE - De planning was meedoen met twee rondes van Overbetuwe Doet, maar het project van buurtvereniging De Eshof slaagt erin in één ronde het streefbedrag binnen te halen. De finale van de inzameling is een toeteractie in de buurt. Kinderen met vuvuzela’s bellen huis voor huis aan om waardecheques en aanmeldingen voor vrijwilligerswerk op de speelweide op te halen. Het regent pijpenstelen, maar het regent ook briefjes en cheques.


Ank, de oppasmoeder van Luc, levert met 31 verzamelde cheques opnieuw een topprestatie om het mogelijk te maken dat kinderen met een beperking nog meer kunnen genieten op de speelweide. Een paar weken daarvoor is er ook al een verrassing. Meredith Wolf, initiatiefnemer van het project speeltuin Elstervreugd, doet een schenking van tweehonderd euro. Haar stichting nam ook deel aan Overbetuwe Doet, maar heeft het project voorlopig moeten opgeven vanwege corona.

Dit voorbeeld van solidariteit onder projecten inspireerde de speelweidecommissie van De Eshof om met de cheques die niet meer verzilverd kunnen worden op het eigen project, andere projecten een duwtje te geven.

De speelweidecommissie koos projecten uit die gevers als tweede keus hadden genoemd, projecten voor of door mensen met een beperking of met afstand tot de arbeidsmarkt en een speelweideproject. De realisatie van 'Luc binnen bereik' (een verhard pad naar de tapijtschommel en het waterspeeltoestel) vindt plaats zodra de materialen binnen zijn, maar nog belangrijker, wanneer corona klussen door een groep vrijwilligers toelaat. Dank is er aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.