Ingezonden brief

Herhaalde oproep: Een fruitig idee!


In Hét Gemeente Nieuws van 10 februari plaatste ik de volgende oproep:

Tijdens mijn wandelingen in de met fruitbomen bezaaide omgeving van Driel trof het me dat er veel fruit verloren gaat. Het wordt niet geoogst of is van onvoldoende kwaliteit om naar de veiling gebracht te worden. Jammer, omdat een flink deel nog goed consumeerbaar is. De voedselbank Nijmegen/Overbetuwe bleek geïnteresseerd dit fruit geleverd te krijgen voor de voedselpakketten voor de ongeveer 750 wekelijks ondersteunde gezinnen. Ook een fruitteler met 'rest'-fruit en een particulier bleken geïnteresseerd om aan zo’n initiatief ter ondersteuning van de voedselbank mee te werken. Daarom vroeg ik u, lezers van Hét Gemeente Nieuws, of er onder u fruittelers en particuliere fruitboombezitters in de buurt van Driel zijn die interesse hebben het verloren gaande fruit bij de voedselbank te krijgen en of er onder u, overige lezers, mogelijk vrijwilligers zijn die mij mee willen helpen om bij voldoende fruitaanbod een dergelijk initiatief ten behoeve van de voedselbank vorm te geven?

Op eerdere oproep reageerden twee lezers die aangaven aan een dergelijk initiatief te willen meewerken. Er reageerden geen fruiteigenaren.

Drie vrijwilligers en twee fruitaanbieders is te weinig om het idee van de grond te krijgen. Daarom nu, nu de eerste bloesem aan de takken zit, een hernieuwde oproep aan fruittelers particuliere fruiteigenaren en potentiële vrijwilligers tot medewerking. Heeft u interesse, dan graag een bericht naar postbart@telfort.nl.

Reinoud Post