De witte panelen in Park Lingezegen. (foto: Cisca van de Riet)
De witte panelen in Park Lingezegen. (foto: Cisca van de Riet) Foto: Cisca van de Riet

Kunstenaars uit Elst doen mee aan internationaal project

ELST - De afgelopen tijd verrezen in Park Lingezegen de panelen voor het mega kunstproject The Colorfield Performance. Ook kunstenaars uit Elst en omgeving zullen aan dit internationale project meedoen.


Dankzij kunstenaar en bedenker Dirk Hakze en een fantastische vrijwilligersploeg staat er nu een veld van 500 grote witte panelen klaar voor de start op donderdag15 april. Vanaf die datum gaat dat wit langzaam in een prachtig kleurenveld veranderen wanneer de eerste kunstenaars hun paneel komen beschilderen.

In de loop van de zomer zullen ongeveer 450 kunstenaars uit binnen- en buitenland meedoen, waaronder ook veel kunstenaars uit Elst en omgeving. Tot 1 september zijn er elke dag van woensdag tot en met zondag zes kunstenaars aan het werk. Publiek is elke dag welkom om te komen kijken en eventueel een werk te kopen. Wanneer alle kunstwerken af zijn blijft het geheel nog tot 1 oktober als tentoonstelling staan.

Meer informatie staat op www.thecolorfieldperformance.nl. Bij deelnemers is ook te vinden wie er op welke dag komt schilderen.