Genietende kinderen. (foto: Gerard Bressers)
Genietende kinderen. (foto: Gerard Bressers) Foto: Gerard Bressers

OverbetuweDoet-cheques

voor corona-proof speelweek

OVERBETUWE - Vanwege corona kon er in 2020 geen speelweek door de Fun4kids worden georganiseerd, dat was ontzettend jammer en balen voor heel veel kinderen, mede ook omdat op vakantie gaan voor de meesten er ook niet in zat.


"We hebben niet stilgezeten als bestuur en kijken naar de mogelijkheden om een coronaproof speelweek te organiseren in 2021 (23/27 augustus), die in het teken zal staan van sport en lekker los gaan op de springkussens. De kinderen hebben dit nodig en zijn daar aan toe na bijna anderhalf jaar. Gewoon samen lekker spelen en je uitleven. Als bestuur houden we het in de gaten wat wel of niet mag en hopen dat het volgens onze plannen door kan gaan. Gaat het niet door, dan is dat jammer, maar als we nu niet beginnen met plannen weten we zeker dat het niet doorgaat.

We doen het voor de kinderen en indirect voor de ouders, financieel houden we het low-budget. Geen onderdelen waarbij direct en veel contact tussen vrijwilligers en kinderen zal zijn zoals bij de beautydag, koken en bakken, knutselen, hutten bouwen, eindfeest enzovoort, maar wel voetbal en spel, springkussens, brood bakken, djembé, poppenkast enzovoort.

Geen grote tent dus, maar wel ranja en snoep. Geen collecte en voorverkoop met appelflappen, maar wel iedere dag sport en spel. Minder vrijwilligers, maar veel kinderen en daar is het voor. Deze week vallen de cheques van OverBetuweDoet binnen, steun ons en wij maken er een mooie spelweek van, zodat de kinderen zich een week lekker uit kunnen leven. De bekende groene bus staat weer in de Jumbo. Laat de cheque niet verloren gaan en steun een initiatief."