Paaseieren uitdelen gast bijna vanzelf voor vrijwilligster Ellen. (foto: Kenny Overmars)
Paaseieren uitdelen gast bijna vanzelf voor vrijwilligster Ellen. (foto: Kenny Overmars) Foto: Kenny Overmars

Paaspret op kinderboerderij

HETEREN - Toch een vrolijk pasen op kinderboerderij Overbetuwe. Blij verrast met de enthousiaste speurneuzen die druk op zoek zijn geweest naar van alles en nog wat.


Bij aankomst hebben we alle kunstwerken die van tevoren door de kinderen zijn gemaakt in ontvangst genomen. Deze hebben we ophangen aan de oh zo mooi versierde paaskraam. Door de feestelijke versieringen zat de sfeer er direct goed in. Na een korte samenkomst onder genot van een drankje, uiteraard op anderhalve meter ging de speurtocht van start.

Rond de vijver waar nieuwsgierige eenden, ganzen en alles wat zwemmen kan toe keken. Met het papier vol opdrachten en een lege eierdoos om de gevonden spullen in te stoppen was iedereen druk op zoek. Het was hier en daar wel oppassen dat je geen natte voeten kreeg! Maar de blik op een goodiebag vol verrassingen zorgde voor extra inzet. Bij het uitdelen van de goodiebags was het gelach en gegiechel van verre te horen. Met een lange grijper voor de veiligheid was dit een waar spektakel! Er staan dus vele lachende gezichtjes op de foto.

Ook genoot de paashaas op afstand van de blije gezichten bij het uitdelen van de te vinden Ei(kels). In de goodiebags zaten van allerlei leuke en lekkere dingen in waaronder eieren van Maassen uit Homoet. Het was voor onze vrijwilligers even schakelen, maar ze hebben samen met de paashaas er een coronaproof dagje van weten te maken. Ook zij liepen met een glimlach rond en genoten van hun werk. Na het opruimen zat de sfeer er nog steeds in en werd er nog genoten van koffie, thee en enige paaseieren.

Uilenburgstraat 1b; www.gezinsboerderij.nl; 026 47207070.