Drie nieuwe bestuursleden met de rijdende notaris. (foto: Mark ten Broeke)
Drie nieuwe bestuursleden met de rijdende notaris. (foto: Mark ten Broeke) Foto: Mark ten Broeke

Vitaal Sportpark

even notariskantoor

OVERBETUWE - De realisatie van het Vitaal Sportpark De Pas nadert zijn voltooiing, maar nog vóór de officiële opening was er al een bijzondere gebeurtenis: de oprichting van een stichting die het sporten door mensen met een beperking gaat stimuleren. Want ook voor hen moet dit een vitaal sportpark worden.


Vertegenwoordigers van Elistha, ETV De Helster, Gemini, Spero, Voetbal+ en HCOB, organiseerden samen met Uniek Sporten, Driestroom en Overbetuwe Beweegt al drie keer het Special Sports Event (SSE), waarop jong en oud met een beperking kunnen kennismaken met sport en bewegen. Met de vorming van een stichting verankeren ze deze samenwerking. Ze gaan in Overbetuwe en Lingewaard ook op andere manieren het G-sporten bevorderen, bijvoorbeeld kennis uitwisselen of elkaar helpen bij clubactiviteiten voor de doelgroep. Ze geven hiermee ook concrete invulling aan hun handtekening onder het Overbetuws Sportakkoord met 'Iedereen doet mee' als belangrijk thema. Momenteel zijn ze al druk met de organisatie van de 4e editie van een knallende sportdag op 26 september.

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent ook deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek. Met sport kun je alleen maar winnen. Sport helpt ook om Corona te verslaan.

Rijdende notaris François van Schaik uit Bemmel verleende belangeloos medewerking. Hij hield zitting op het sportpark en ontving via de tijdslotmethode de ondertekenaars; dus geheel coronaproof, zelfs de pen werd steeds ontsmet.