Bart Bloemsaat uit Elst. (foto: Emiel de Kleijn)
Bart Bloemsaat uit Elst. (foto: Emiel de Kleijn) Foto: Emiel de Kleijn

Bart Bloemsaat naar internationale EUSO

ELST - Op 31 maart vond de nationale eindronde van de European Union Science Olympiad (EUSO) plaats aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bart Bloemsaat uit de vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen kwam als overtuigende winnaar uit de bus, hij behaalde de hoogste score op de drie opdrachten. Met vijf mededeelnemers zal hij Nederland vertegenwoordigen op de internationale EUSO.


Team dat Nederland vertegenwoordigt op de internationale EUSO
Naast Bart zijn dat: Kees den Tex, Gemeentelijk Gymnasium Hilversum (2e plaats); Kieran Houtgraaf, Utrechts Stedelijk Gymnasium (3e plaats); Tristan van der Beek, OBS Winkler Prins, Veendam (4e plaats); Revi Gerner, RSG Tromp Meesters, Steenwijk (5e plaats); Sophie Bekkering, Praedinius Gymnasium, Groningen (6e plaats). Zij gaan Nederland vertegenwoordigen op de 19e internationale EUSO, georganiseerd door Hongarije van 9 - 14 mei.


Jaarlijkse olympiade is anders vanwege corona beperkingen. De EUSO vindt jaarlijks plaats en is bedoeld om leerlingen te enthousiasmeren voor natuurwetenschap & technologie en om hen uit te dagen en de kans te geven te excelleren. Deelnemers zijn bij de start van de wedstrijd 16 jaar of jonger. Ze voeren interessant wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van biologie, natuurkunde en scheikunde. Naast kennis en praktische vaardigheden zijn plannen en creativiteit belangrijke aspecten bij deze teamwedstrijd.