Bijles aan zigeunerkinderen. (foto: G. de Vries)
Bijles aan zigeunerkinderen. (foto: G. de Vries) Foto: G. de Vries

Wijnactie Barátok via internet

HETEREN - Stichting Barátok Románia ondersteunt de dorpen in de Roemeense gemeente Hodod sinds 1992. Vanwege de pandemie is er momenteel alleen contact op afstand. Helaas kunnen onze acties vanwege de pandemie geen doorgang vinden en staan onze inkomsten onder druk. We hopen dat u ons ook dit jaar wilt ondersteunen, zodat onze projecten in Roemenië niet hoeven te worden stop gezet.


Vanwege corona heeft de gemeente geen toestemming gegeven langs de deuren te gaan om uw wijnbestelling op te nemen. Om iedereen tóch van wijn te kunnen voorzien is er een internet-actie opgezet: via baratokwijn@gmail.com kunt u uitstekende Roemeense rode,witte of roséwijn bestellen. Dit kan eventueel ook telefonisch via nummer 06 18152810. De prijs is opnieuw zes euro per fles en 35 euro per doos à zes stuks. Uw bestelling kunt u tot en met 31 maart doorgeven. Ongeveer twee weken later wordt deze bij u voor de deur geplaatst. Daarbij treft u dan ook de gegevens aan over de wijze van betaling. Alles verloopt dus volledig coronaproof.

Mocht u liever deze keer een gift overmaken aan onze stichting dan kan dat natuurlijk ook. De stichting heeft een ANBI-status, waardoor uw gift aftrekbaar is voor de belasting. U kunt uw gift overmaken op NL64 INGB0006879854 t.n.v. Stichting Barátok România.

Dit jaar is de opbrengst bestemd voor naschoolse opvang en bijscholing van zigeunerkinderen in Hodod. Door de strenge lockdown hebben deze kinderen extra achterstand opgelopen. Zie voor onze projecten www.baratokromania.org.