Schilderij van Janet Brooks Gerlof. (foto: stockfoto)
Schilderij van Janet Brooks Gerlof. (foto: stockfoto) Foto: stockfoto

Corona-proof programma

bij Pleisterplaats Ressen

RESSEN - Moe van het thuiswerken? Tijd over voor inspiratie en bezinning?Pleisterplaats Ressen is sinds enkele jaren de plek waar je terecht kunt voor stilte, inspiratie, ontmoeting, zingeving en verdieping.


De activiteiten zoals retraitedagen, pelgrimswandelingen en pleisterplaatsvieringen kunnen al een hele tijd niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Maar Pleisterplaats Ressen heeft inmiddels een aantal corona-proof alternatieven. Zo is er een DIY Retraitedag (het pakket daarvoor is te verkrijgen bij de Landwinkel voor tien euro) en er is de mogelijkheid mee te doen aan pelgrimswandelingen met twee personen in de vorm van Emmauswandelingen. Meer weten? Kijk op www.pleisterplaatsressen.nl en/of meld je aan via pleisterplaatsressen@4-plek.nl..


Op elke werkdag is er om 9:00 uur in de kerk van Ressen een korte ochtendmeditatie, waarbij we deze periode putten uit de bronnen van mystici, woestijnvaders en wijsheidsliteratuur. Deze zijn bij te wonen (denk wel aan mondkapje en anderhalve meter afstand van elkaar).