Logo dorpshart Zetten. (foto: Mees Agterberg)
Logo dorpshart Zetten. (foto: Mees Agterberg) Foto: Mees Agterberg

Het logo voor Dorpshart Zetten...

ZETTEN - Stuurgroep Dorpshart Zetten houdt zich bezig met de leefbaarheid, veiligheid en verfraaiing van ons dorp. Om Dorpshart Zetten als werkgroep te onderscheiden tussen veel andere werkgroepen, platforms of organisaties in Zetten en Overbetuwe, heeft de stuurgroep Mees Agterberg gevraagd om een logo te ontwerpen om onze herkenbaarheid te vergroten en dat we kunnen gebruiken bij onze communicatie-uitingen.


Mees zit in het tweede jaar van het Grafisch Lyceum Utrecht en volgt daar de richting Animatie en Audiovisuele Vormgeving. Mees is met onze kernbegrippen aan de slag gegaan en heeft naar onze mening een mooi logo ontwikkeld.

Zijn omschrijving is: “De drie cirkels staan voor de kernwoorden van Dorpshart Zetten: leefbaarheid, veiligheid en verfraaiing. Door deze met elkaar te verbinden wordt weergegeven dat deze woorden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar ook staan voor de verbinding tussen de inwoners onderling als ook tussen bijvoorbeeld gemeente en inwoners. Verbinding tussen alle lagen en partijen waar Dorpshart Zetten zich voor wil inzetten. De cirkels vormen tezamen een hartvorm. Door het huisje (veiligheid) met plantjes (leefbaarheid/verfraaiing) in het midden te plaatsen, verwijst dit naar het dorp in het hart, dorpshart. Er is gekozen voor zachte kleuren en een eenvoudige maar speelse uitvoering als symbool voor het 'dorpse karakter' (in plaats van de 'stadse hardheid').”

"Wij denken dat wij met dit logo als stuurgroep duidelijke herkenbaarheid creëren naar de bewoners van Zetten."