Het bestuur van de Huiskamer van Elst krijgt het Predikaat KernmetPit 2020 uitgereikt. (foto: Greg Smith)
Het bestuur van de Huiskamer van Elst krijgt het Predikaat KernmetPit 2020 uitgereikt. (foto: Greg Smith) Foto: Greg Smith

Predikaat KernmetPit voor De Huiskamer van Elst

ELST - Het bestuur van De Huiskamer van Elst heeft afgelopen zaterdag 24 januari het predikaat KernmetPit 2020 in ontvangst mogen nemen. Dit werd op een ludieke manier in de buitenlucht uitgereikt.


Twee sjiek uitgedoste lakeien stonden om 11.15 uur op de stoep bij de voorzitter van het bestuur Hester van Aalst. Samen met de twee andere bestuursleden John Baaijens en Antjella den Held werden zij toegesproken en werd de trofee uitgereikt.

De vakjury gaf het volgende commentaar over de Huiskamer van Elst: "Het is jullie gelukt, ondanks corona, om in 2020 in contact te blijven met de bezoekers van de Huiskamer van Elst. Jullie hebben je van je meest creatieve en hartelijke kant laten zien, waarvoor onze grote complimenten. Jullie zijn van grote betekenis voor heel veel bewoners van Elst. Zij vinden bij jullie een mooi onderkomen waar zij anderen kunnen ontmoeten, vaste momenten in de week, die heel veel mensen houvast bieden, iets om naar uit te kijken, iedere week weer.

Dankzij jullie groot enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben jullie in Elst/Overbetuwe/Gelderland iets gerealiseerd waar heel Elst trots op kan zijn."


"Op basis van dit oordeel van de vakjury hebben we het 'Predikaat KernmetPit 2020' gewonnen. En met we bedoelen we ons gehele team vrijwilligers, die met hart en ziel betrokken zijn bij de Huiskamer van Elst."

"Voor de nominatie GoudenPit zijn wij jammer genoeg op een tweede plaats geƫindigd, maar we gaan door met onze acties voor de Huiskamer van Elst en we hopen snel weer open te mogen gaan", aldus een trotse voorzitter Hester van Aalst.

Het Predikaat KernmetPit 2020. (foto: Hester van Aalst)