RKSV Driel zet streep door activiteiten 75-jarig jubileum

DRIEL- Het feestweekend in mei 2021 ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van RKSV Driel gaat niet door. Vanwege de coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn en de grote mate van onzekerheid voor de komende periode, heeft de jubileumcommissie het bestuur geadviseerd deze beslissing te nemen. Het bestuur heeft daar gehoor aan gegeven.


Bijna drie jaar geleden ging een speciale jubileumcommissie aan de slag om een programma op poten te zetten passend bij het 75-jarig jubileum van RKSV Driel. De nadruk zou komen te liggen op een groots activiteiten- en feestweekend in mei. Deze zou in eerste instantie plaatsvinden in 2020 maar werd vanwege corona uitgesteld naar mei 2021. Naast sportactiviteiten overdag zou ’s avonds in de feesttent een groots feestprogramma plaatsvinden met optredens van diverse artiesten waaronder Tino Martin en Jannes. Naar nu blijkt is het vanwege de coronamaatregelen ook niet haalbaar om dit te organiseren in mei 2021.


1,5 meter past niet bij uitgangspunten jubileum

Voorzitter van de jubileumcommissie Ronald Linsen over deze beslissing: ‘Bij de start van de plannen was ons uitgangspunt er een feest van te maken van iedereen en voor iedereen die RKSV Driel een warm hart toedraagt. Corona heeft zoals bekend roet in het eten gegooid. De maatregelen om het Coronavirus te bestrijden leggen grote beperkingen op en die snappen wij allemaal. Het is nog onduidelijk wanneer er weer feesten kunnen worden georganiseerd. Feest vieren in een grote feesttent met de 1,5 meter maatregel, dat is niet te organiseren en past ook niet bij onze uitgangspunten voor ons jubileum.


Momenteel is nog onduidelijk hoe snel de vaccinaties gaan voor een groot deel van de mensen, maar vóór mei dit jaar zal een groot deel van onze doelgroep voor de feesten nog niet zijn ingeënt. En om alles in goede banen te leiden, zouden wij nu weer alles moeten opstarten terwijl er nog zoveel onzekerheden zijn. Alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat we nu hebben besloten de jubileumactiviteiten voor mei te annuleren. Voor ons een grote teleurstelling, want we hebben er met veel mensen al heel veel tijd en energie ingestoken, maar het is niet anders. We hadden het zelf graag ook anders gezien.’


Verkochte kaarten en gemaakte kosten

RKSV Driel ziet ervan af om de activiteiten nog eens te verplaatsen, het richt zich op een volgend jubileum. Voor de Hollandse avond en de grote feestavond met Tino Martin zijn reeds kaarten verkocht in de voorverkoop. Mensen die in het bezit van een kaart zijn krijgen de mogelijkheid om deze in te wisselen en het aankoopbedrag terug te ontvangen. Op welke wijze en wanneer dit gaat plaatsvinden zal binnenkort worden gecommuniceerd via de website van RKSV Driel en social media.


RKSV Driel wijst iedereen op de mogelijkheid om geen restitutie te vragen en zo de club te helpen in deze moeilijke tijden.Voor het afgelaste jubileumfeest zijn al veel kosten gemaakt, onder meer aan het gerestaureerde raamwerk dat in 1947 door Poolse militairen aan de Drielse bevolking is geschonken. Dit als dank voor de opvang tijdens de Slag om Arnhem. Mede en op kosten van RKSV Driel is dit glas in lood-raam gerestaureerd en in ere hersteld en tijdens de herdenking van 2020 overgedragen aan de stichting Driel-Polen. Het gerestaureerde raamwerk is sindsdien weer permanent te bewonderen in het informatiecentrum in de katholieke kerk in Driel.


Vanzelfsprekend is het mogelijk om restitutie te krijgen op de reeds gekochte kaarten, maar kopers zouden de club een enorme dienst bewijzen hier vanaf te zien. Wij kijken er naar uit om een volgend jubileum van onze club wél uitgebreid en met iedereen, grootst te kunnen vieren.