Jack op de Brouw tijdens de overhandiging van de cheque van 250 euro voor De Loohof.
Jack op de Brouw tijdens de overhandiging van de cheque van 250 euro voor De Loohof. Foto: Jack op de Brouw tijdens de overhandiging van de cheque van 250 euro voor De Loohof

Tien keer een grote glimlach

OVERBETUWE - Al een aantal jaren ben ik als vrijwilliger betrokken bij het sociaal team Overbetuwe. Vanuit de gemeente kreeg ik een mailtje met de vraag of ik deel wil nemen aan een actie van Competensys. Dit is een organisatie die gemeentes ondersteunt met als gezamenlijk doel cliënten snel en gemakkelijk passende arbeid vinden en daarmee naar vermogen meedoen in onze maatschappij.


In maart 2019 zijn door allerlei ontwikkelingen en privé-zaken de beheerders van ontmoetingscentrum De Ontmoeting gestopt. Het centrum was de plek voor voornamelijk ouderen (maar iedereen is welkom) uit Zetten. Ze kwamen bijeen voor allerlei activiteiten, voor hen was de sluiting een grote klap. Jack op den Brouw heeft toen de handschoen opgepakt en samen met vrijwilligers het ontmoetingscentrum De Loohof weer nieuw leven ingeblazen, hij is de stuwende kracht achtereen mooie ontmoetingsplek, waar veel inwoners en ook vrijwilligers hun plek hebben gevonden. Momenteel wordt De Loohof verbouwd, en men hoopt in april weer volop te kunnen draaien.