Familie Peek en Fokker: ‘We zijn trots op onze boerderij, onze koeien en de agrarische sector.’ (foto: Vidiphoto)
Familie Peek en Fokker: ‘We zijn trots op onze boerderij, onze koeien en de agrarische sector.’ (foto: Vidiphoto) Foto: Vidiphoto

Ambachtelijke boerenzuivel en -ijs uit Herveld

HERVELD - De gemeente Overbetuwe is een nieuwe attractie rijker: De boerderijbeleving voor jong en oud bij melkveebedrijf Peek en Fokker in Herveld. Met uitzicht op de koeien kunnen er ambachtelijke, zelfgemaakte zuivelproducten worden gekocht en vanaf komend voorjaar gaat het terras open, waar kinderen veilig kunnen spelen en het leven op een moderne boerderij kunnen ontdekken.


‘We zijn trots op onze boerderij, onze koeien en de agrarische sector. Via de boerderijwinkel willen we laten zien en laten proeven wat er op een modern melkbedrijf gebeurt’, zo vertelt Corine Peek.

Samen met haar man Sjon en haar ouders Herman en Ellen startten ze anderhalf jaar geleden de voorbereidingen voor de onbemande winkel. Daarbij gingen ze niet over een nacht ijs. Er verrees een fonkelnieuw gebouw voor de winkel en voor de zuivelbereiding. Daarnaast volgde Corine diverse opleidingen, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerde voor het maken van ijs en zuivelproducten.

‘Als we iets doen, dan doen we het goed’, zo vertelt Corine wanneer ze trots de winkel laat zien. Op de prijswinnende De Graafstroomkaas na, deze is afkomstig van de eigen zuivelcoöperatie, maken Corine en haar familie de overige zuivelproducten zelf. In de vitrine staat onder meer yoghurt, boter, chocolademelk, vla en diverse soorten boeren-ijs. ‘Je proeft echt het verschil dat we volle melk gebruiken. We hebben al veel positieve reacties gehad op de unieke en volle smaak van onze producten.’

De onbemande boerderijwinkel aan de Kuilsestraat 6 in Herveld is zeven dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur open.