Pmd-haken in Zetten/Hemmen

OVERBETUWE - In het voorjaar van 2020 is er in Heteren een pilot/onderzoek geweest naar de realisatie van pmd haken in het dorp. Pmd staat voor plastic, metaal, en drankenkartons.


De pilot is goed verlopen het doel: voorkomen dat bij harde wind de zakken over de straat verspreid werden, en het ophangen aan de haken voorkomt dat. daarom wil de gemeente Overbetuwe dit ook in de andere dorpen gaan realiseren. De stuurgroep dorpshart en de dorpsraad Zetten/Hemmen zijn door de gemeente benaderd mee te denken, op welke plekken deze haken moeten komen.

"Wij zoeken inwoners die in hun eigen wijk of straat met ons mee willen denken op welke lataarnpalen hiervoor geschikt kunnen zijn. Wij zoeken met name ook inwoners in het buitengebied en ook Hemmen. Voor het plaatsen van de haken heeft de gemeente richtlijnen opgesteld waaraan moet worden voldaan. Wilt u ons meehelpen, kan u zich melden bij onderstaande personen.

Yvonne Ramaker stuurgroep dorpshart/DR 0488 420575; Magda Rem stuurgroep dorpshart 0488 452195; Marga Hagenaar stuurgroep dorpshart 06 22373516.