Jo Cornelissen brengt een kerstpakket bij een gast van de Zonnebloem. (foto: Stien op den Brouw)
Jo Cornelissen brengt een kerstpakket bij een gast van de Zonnebloem. (foto: Stien op den Brouw) Foto: Stien op den Brouw

Bewogen jaar voor de Zonnebloem

ZETTEN - Het jaar 2020 was een bijzonder jaar, waarin maar weinig mogelijk was. Toch hebben we als Zonnebloem afdeling Zetten Hemmen-Randswijk nog enkele gezellige bijeenkomsten gehad.


In januari een gezellige nieuwjaarsborrel, in maart een heerlijke High tea, met veel gasten en vrijwilligers. We hebben deze high tea nog zelf met elkaar kunnen verzorgen en wisten toen nog niet wat de rest van het jaar zou brengen. En toen kwam de eerste lockdown, alle activiteiten werden helaas geannuleerd. Er was voor onze vrijwilligers gelukkig nog wel mogelijk om contact te houden met onze gasten, zoals een telefoontje, kaartjes en later kwamen de bezoekjes ook weer op gang. Met alle voorzorgsmaatregelen en afstand.

In september zijn er bloemetjes gebracht bij alle gasten. De kerstbijeenkomst kon dit jaar niet doorgaan. Daarom hebben vrijwilligers bij alle gasten een mooi kerstpakketje gebracht. Een kaarsje, wat lekkers te eten en te drinken en een mooie zelfgemaakte kerstkaart. De ontvangers van de pakketten hebben dit zeer gewaardeerd!
We hopen dat wij volgend jaar weer meer voor de gasten kunnen betekenen. De Zonnebloem is nodig voor de mensen die regelmatig bezocht worden.


Het doel van de Zonnebloem is dat mensen met een lichamelijke beperking elkaar ontmoeten, samen bezig zijn en daarmee eenzaamheid te voorkomen. De vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken de gasten ook thuis. Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloemafdeling Zetten-Hemmen-Randwijk of u wilt zich opgeven als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met: Cora Mantel c.mantel@hetnet.nl; 0488-454931.