Samen toekomstplan voor Nederland creëren én de regio's versterken

Rabobank werkt aan Coöperatief Convenant

BETUWE - Rabobank slaat samen met leden, klanten, medewerkers en stakeholders de handen ineen in de ontwikkeling van een Coöperatief Convenant voor Nederland. Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor Nederland en het versterken van de verschillende regio’s. De bank presenteert het convenant in de lente van 2021 aan het nieuwe kabinet.


De coronacrisis leidt in alle lagen van de bevolking tot problemen. Als coöperatieve bank gelooft Rabobank sterk in de kracht van het samen doen. Saamhorigheid en solidariteit zijn van belang om sterker uit de crisis te komen. Ans Verhoef, directievoorzitter bij Rabobank in de regio Gelderland-Zuid: “Rabobank is een coöperatie en onze leden, die werken en wonen in de regio, weten heel goed wat er leeft. Die kracht gaan we benutten en bij elkaar optellen. Dat doen we op veertien plekken in het land, zodat het nieuwe kabinet de uitkomsten mee kan nemen. Die wijsheid gunnen we ons nieuwe kabinet, maar onszelf ook.”

"Wat met stip bovenaan stond in de dialoog, was de aandacht voor de jeugd. Behoud van deze doelgroep voor onze regio in combinatie met onderwijs en woningbouw. We moeten vooral met elkaar de dialoog blijven voeren. Het is een mooi vertrekpunt voor het vervolg.”

Start in regio’s Midden-Brabant en Gelderland-Zuid. Op 10 december gingen we virtueel in dialoog met ruim 450 stakeholders in Midden-Brabant en Gelderland-Zuid. De komende tijd volgen de andere twaalf regio’s.