Grote Kerk Elst. (foto: Jes Spoelstra)
Grote Kerk Elst. (foto: Jes Spoelstra) Foto: Jes Spoelstra

Kerkdiensten protestantse gemeente Elst voorlopig uitsluitend online

ELST - Met ingang van aanstaande zondag 20 december tot en met in elk geval zondag 17 januari kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk van Elst uitsluitend online worden bijgewoond. Ook de middag- en avondopenstellingen in de week voor kerst kunnen helaas niet doorgaan.


Zoals tot nu toe steeds volgt de kerkenraad daarmee het dringend advies van de landelijke kerk om niet noodzakelijke verplaatsingen en contacten te vermijden. Hoewel sluiting van de kerk voor kerkdiensten niet verplicht is, vindt de kerkenraad dat onze vrijheid de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om zo veel mogelijk bij te dragen aan het terugdringen van het virus en daarmee aan onze gezondheid.


Met in achtneming van alle beperkende maatregelen wordt er alles aan gedaan om de kerstnachtdienst (24 december om 22.00 uur) en de dienst op eerste kerstdag (25 december om 10.00 uur) toch een feestelijk tintje te geven. Zo zal de kerstnachtdienst worden opgeluisterd door een groepje zangers en, vanuit een andere plek in de helaas verder lege kerk, door een kwartet koperblazers. Op eerste kerstdag verleent De Houseband zijn medewerking. De onlinediensten zijn live te volgen en te bereiken via de website van de kerk: www.pg-elst.nl. En wat niemand zal kunnen ontgaan: tijdens de kerstperiode wordt de toren van de kerk feestelijk verlicht. Want het feest van het Licht moet gevierd worden, juist in deze donkere tijden.