Luc wint prijs. (foto: Jan Arts)
Luc wint prijs. (foto: Jan Arts) Foto: Jan Arts

Eshof speelweide in de prijzen

ELST - Voor veel verenigingen en clubs is 2020 een rampjaar geworden. Geen plezier van sport en spel, geen evenementen, geen optredens, geen wedstrijden met als bijeffect: wegvallende inkomsten.


Dat gold ook voor buurtvereniging De Eshof. Veel moest worden afgelast (zoals de Eshofmarkt) of kon alleen doorgaan in 1,5 metervorm (zoals de burendag die bestond uit nestkastjes opgangen).

Dat gold echter niet voor de speelweidecommissie van die buurtvereniging, die kijkt terug op een topjaar. Dankzij de donatie van heel veel Overbetuwe Doet cheques, een fikse bijdrage van de gemeente en enkele overige giften is het gelukt om de tapijtschommel Luc te realiseren. Die staat er al en is enorm in trek. Wat nog op de to-do lijst staat is de afwerking rondom en de bereikbaarheid van dat gedeelte van de speelweide voor rolstoelen, rollators en kinderwagens. Zodra de coronaregels toestaan dat kleine groepen bij elkaar mogen komen, gaat de buurt dit oppakken. Het hele project wordt afgesloten met een feestelijke opening.

Een flinke steun daarbij kwam in de vorm van een bericht van het ING Nederland fonds voor Medewerkers. Een anonieme supporter van de speelweide, ook medewerker van ING, diende dit project in en met succes. De beoordelingscommissie was enthousiast over de betrokkenheid en de inzet van de buurt en van vele bezoekers. Resultaat: duizend euro overgemaakt op de bankrekening van de buurtvereniging.