Afbeelding
Foto:

Betuwnaren geven met

hun hart voor de Voedselbank

OVERBETUWE - Zaterdag hebben de gezamenlijke kerken in Overbetuwe samen met Interact en de Rotary een Voedselbankactie in elf van de dertien supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl, Coop en Supermarkt Valburg) in de hele gemeente Overbetuwe gehouden. De opbrengst was overweldigend. Er zijn liefst 750 bananendozen vol met artikelen ingezameld. Samen met financiƫle giften en bijdragen van de supermarkten vertegenwoordigt dit een waarde van 28.500 euro.


De Voedselbank heeft heel veel sympathie heeft bij het winkelend publiek. Vele mensen zijn bereid naast hun eigen artikelen iets te kopen voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Het mooie van deze actie is, dat het past bij ieders portemonnee. Als je veel wilt geven is dat natuurlijk welkom, maar elk klein artikel, gegeven met een goed hart, wordt ook enorm gewaardeerd.

Wat ook heel fijn is, is dat ruim 180 vrijwilligers bereid waren hun steentje bij te dragen om deze actie tot een succes te maken. "Wij zien dat een actie voor de Voedselbank verbindt. Het verbindt geloofsgemeenschappen, supermarkten, Rotary, jong en oud (Interact, de jongerengroep van de Rotary en de jongerengroepen van de kerken) en gelovig en minder gelovigen. Je hoeft niet gelovig te zijn om aandacht en liefde te hebben voor je medemens. Bovendien toont deze actie het goede in de mens: Heel veel mensen hebben ruimhartig gegeven."

"In 2019 stonden wij bij vijf supermarkten, in 2020 bij elf. Als we in 2021 wederom voldoende vrijwilligers kunnen krijgen, kijken wij hoe wij naast Overbetuwe ook de supermarkten in de omliggende gemeenten bij deze actie kunnen betrekken. Het succes van dit jaar smaakt in ieder geval naar meer." Alle gevers, vrijwilligers en supermarkten worden bedankt voor hun bijdrage en inzet.