Grote Kerk Elst. (foto: Arjen Faber)
Grote Kerk Elst. (foto: Arjen Faber) Foto: Arjen Faber

Grote Kerk in Elst open

in de week voor kerstmis

ELST - Kerst is dit jaar anders. Het feest van de geboorte van Christus vieren we in de kerk met beperkingen. Maar gelukkig kunnen we de sfeer en beleving toch samen delen. De Grote Kerk in Elst is in de week vóór kerst van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur open. De diensten op kerstavond en eerste kerstdag worden via de website en ons YouTube kanaal gedeeld.


Op 22, 23 en 24 december is de Grote Kerk open van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 uur tot 20.00 uur. U bent welkom om, via het feestelijk versierde kerkplein waar ons Posaunenchor musiceert, een rondgang door het kerkgebouw in kerstsfeer te maken. Begeleid door zang en orgelspel kunt u een kerstwens schrijven en aan de wensboom op het koor ophangen. Bij de kerstboom, kunt u een kaarsje aansteken. In de Mariakapel, bij de kerstgroep bouwen we een Zee van Licht voor de Wereld. Bij het verlaten van de kerk kunt u uw kerstgift voor Kinderen in de Knel doneren. Tijdens uw bezoek is een mondkapje noodzakelijk.


Twee kerkdiensten

Bij de kerstnachtdienst en de viering op Eerste kerstdag kunnen 30 bezoekers de diensten bijwonen (vooraf opgeven via de website). De Kerstnachtdienst op 24 december om 22.00 uur en de viering op eerste kerstdag om 10.00 uur zijn te volgen op de website www.pg-elst.nl en het YouTube kanaal van de protestantse gemeente Elst.