Afbeelding
Foto:

Smaaksuggesties klanten

zorgen voor nieuwe ideeën

BETUWE - De feestdagen zijn voor Wijs, ambachtelijk ijs een goede reden om in de winter even flink uit te pakken. IJsmaker Jeroen Pohlmann bevestigt dat: “Na een relatief rustige periode is het heel leuk om de keuken weer op te starten. Alle machines worden opgepoetst, we rijden weer naar de boer voor verse melk én we zien straks weer even onze klanten. Het is een hele gezellige tijd en we beschouwen het echt als een eer dat straks onze desserts bij zo veel mensen op tafel staan tijdens de feestdagen.”


Het team van Wijs vindt het een uitdaging om leuke en creatieve smaakcombinaties te maken voor de feestdagen. “We zoeken altijd naar nieuwe smaken en ingrediënten, ook vragen we daarvoor input aan onze klanten via bijvoorbeeld social media. De meest creatieve ideeën komen dan voorbij. Sommige suggesties zijn écht heel goed, maar soms zijn ze ook wel eens iets té culinair. Dus niet alles resulteert in een nieuwe ijssmaak of dessert”, aldus Pohlmann. “Het moet wel toegankelijk blijven voor een grote groep mensen natuurlijk.” Speciaal voor aankomende feestdagen zijn onder meer de nieuwe smaken Tiramisu en Brownie ontwikkeld.

De ijsdesserts van Wijs worden met de hand gemaakt in de ijskeuken in Gendt. Ze zijn te bestellen via www.wijsijs.nl of in één van de winkels in Elst of Bemmel (de winkel in Gendt is alleen online bereikbaar).