Bestuur Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst vlnr Hester van Aalst, John Baaijens, Antjella den Held.(foto: Renate Diks)
Bestuur Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst vlnr Hester van Aalst, John Baaijens, Antjella den Held.(foto: Renate Diks) Foto: Renate Diks

De Huiskamer kookt

verbindende recepten met een verhaal

ELST - In de Huiskamer van Elst komt jong en oud samen, om te praten, te lachen, elkaar te inspireren en te helpen, onder genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Er zijn vriendschappen ontstaan en geluksmomentjes geboren. Door corona en de lockdown ging ook de Huiskamer op slot.


Het bestuur en de vrijwilligers zaten echter niet stil. Er kwam een bellijn, er werden acties uitgezet en aan de bezoekers werd hun favoriete recept gevraagd. Alle recepten, van wentelteefjes, cranberrymosterdsoep, spruitjesstamppot, ovenschotels tot heerlijke toetjes en taart zijn met persoonlijke verhalen en tekeningen gebundeld in een nostalgisch kookboek van Elster bodem.

Aangezien verbinding als een rode draad door de Huiskamer loopt, zijn ook de recepten en verhalen van de Vertel eens-groep en streekwinkel De Lingegaerdt in dit boek opgenomen. De Huiskamer wil graag de krachten bundelen, door verbinden en ontmoeten.

''De Huiskamer van Elst is een plek waar je je thuis voelt, waar je welkom bent. Als Wethouder van welzijn en zorg ben ik supertrots op de vrijwilligers - Rob Engels Wethouder Gemeente Overbetuwe.

"De Huiskamer van Elst voelt als een warm bad. Het staat voor gezelligheid, verbinding en saamhorigheid." - Harm Edens

De bezoekers en vrijwilligers van de Huiskamer gaan het boek binnenkort ontvangen. Vanaf 7 december is het kookboek te koop voor 14,95, euro waarvan één euro gedoneerd wordt aan de Voedselbank. Het kookboek is te bestellen door een email te sturen naar: info@huiskamervanelst.nl. (www.huiskamervanelst.nl)