Een Roosje deze zomer in het Vlindertuinzonnetje! (foto: Desiree Groen)
Een Roosje deze zomer in het Vlindertuinzonnetje! (foto: Desiree Groen) Foto: Desiree Groen

Dierengeluiden:

…dag Sinterklaasje!

HETEREN - Het jaar vliegt, Sint weer naar huis en de kerstspullen van zolder. Heerlijk om rond te rijden en overal de feestelijke lampjes te zien. Binnen èn buiten! Het is door de jaren heen steeds meer een gewoonte om ook feestelijk een boom in de tuin te versieren. Gezellig voor de hele buurt en voor de aanblik van een dorp. In mijn geval Heteren.


Maar ik woon op het chaletpark dus het buitengebied. Bij acties en Beren/ Pietjesroutes zijn wij te ver om mee te doen. Er zijn wel diverse wandelroutes die over en langs het Landgoed komen. Zoals de Roode Toren, door de uiterwaarden van de Nederrijn zo’n 5,5 km lang. (Helaas niet rolstoel toegankelijk :-( ). De Roode Toren was een kasteel in de buurt van Landgoed Overbetuwe en in het bezit van familie van Heteren. Dit zijn vaak boeiende verhalen die ook veel gedeeld worden via 'Alles over Heteren en omstreken' een pagina op Facebook.

Wij doen wel mee met de Roosjes van Heteren route, hier en daar zie je ze nog staan. Roosje van Heteren heeft allerlei uitingsvormen, er hangen ook posters met teksten door het dorp. Bij ons zijn de Roosjes twee zusjes die nu even schuilen voor de kou maar heel gauw weer de tuin opfleuren.

Wil je ze zien? Kom kijken! De Kinderboerderij ligt aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren. Beide zijn het gehele jaar geopend om even lekker buiten te vertoeven en de dieren te aaien & te bekijken. En mocht je nog een eindejaarsbijdrage over hebben. Of meer 13e maandgeld dan je uit kunt geven, dan ben je zeer welkom een bijdrage te storten op NL75RABO0315155973 ten name van stichting Kinderboerderij de Overbetuwe.