Parochie H. Maria Magdalena

Derde zondag van de Advent

Gaudete – Verheug u, noemen wij deze derde zondag op Half-Advent. Christus, het licht verwachten wij. Paulus geeft ons in de Tweede lezing van deze zondag enkele aansporingen daartoe: “Weest altijd blij. Bidt zonder ophouden. Dankt God voor alles. Dit is wat God van u verlangt in Christus Jezus. Blust de Geest niet uit: kleineert de profetische gaven niet, keurt alles, behoudt het goede. Houdt u verre van alle soort van kwaad. De God van de vrede, Hij moge u heiligen, geheel en al. Heel uw wezen: geest, ziel en lichaam, moge ongerept bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus. Die u roept is getrouw: Hij zal zijn woord gestand doen (1Tess. 5, 16-24).


Kerstmis online: De katholieke kerkprovincie heeft de website: Vierkerstmis.nl gelanceerd. De website is gemaakt zodat iedereen het hoogfeest van de Geboorte van Christus kan vieren, ook als er geen plek is in de kerken vanwege het coronavirus. Op de website vindt u onder andere liturgieboekjes voor alle zondagen van de advent en de kersttijd. Met de boekjes kunt u thuis de liturgie meelezen.


Zaterdag 12 december

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

St. Jacobus de Meerdere Valburg:19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders


Zondag 13 december
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering en online Kinderwoorddienst, K. Donders

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: Woord- en communieviering, J. Kallen
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis


Woensdag 16 december

St. Werenfriduskerk Elst, Gulden Mis, 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

De aanscherping van de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan betekent ook een verandering in onze parochie. Er mogen maximaal dertig kerkgangers tijdens een eredienst in onze kerken aanwezig zijn. Daarom zult u in de tijd dat deze richtlijn geldt zich voor de weekendviering vooraf moeten aanmelden via het reserveringssysteem dat u vindt op onze website www.rkparochiemariamagdalena.nl, of als dat niet mogelijk is, telefonisch via het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen.