De kinderen van De Notendop bij de groenteboer. (foto: E. Lim)
De kinderen van De Notendop bij de groenteboer. (foto: E. Lim) Foto: E. Lim

Peuters op bezoek

bij de groenteboer

ELST - 'Wat eten we vandaag?' Dit is het thema op de peutercentrum 'De Notendop' van SPO Overbetuwe in Elst. Ze leren veel over gezond eten dus kan een bezoek aan de groenteboer niet ontbreken.


"We lopen in een treintje door het dorp naar de plaatselijke groenteboer en ontdekken dat hij veel verschillende soorten groeten en fruit verkoopt. Natuurlijk gaan de peuters niet met lege handen naar huis. We smullen van de mandarijntjes en vanavond gaat het paard van de Sint heel veel worteltjes eten, want die geeft de groenteboer mee aan elk kind."

De SPO (Stichting Peutercentra Overbetuwe) werkt met de methode 'Startblokken'. Iedere zes weken wordt er een nieuw thema gekozen. De peuters leren daardoor veel nieuwe woorden en vaardigheden. Er wordt zoveel mogelijk met echte materialen gewerkt en de activiteiten sluiten aan bij de beleving van de kinderen. Het is altijd een feest om met de peuters op stap te gaan en zo een leerzame tijd te hebben!

"Bent u nieuwgierig geworden? Bezoek dan onze website: www.spa-spo.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek: 06 82650955."

Integrade afgelast

OVERBETUWE - In verband met het coronavirus heeft De Klup Over-Betuwe moeten besluiten om de 36e Integrade op zaterdag 2 januari 2021 niet door te laten gaan. Alle deelnemers, betrokken verenigingen en vrijwilligers zijn inmiddels geïnformeerd.


De volgende Integrade -een jaarlijks festijn met gemengde teams van sporters mét en zonder beperking in cultureel centrum De Brink in Huissen- staat gepland op zaterdag 8 januari 2022.