Toekomstboom planten met QR code paal. (foto: Wil Teunissen)
Toekomstboom planten met QR code paal. (foto: Wil Teunissen) Foto: Wil Teunissen

Toekomstboom van Valburg geplant in speeltuin

VALBURG - Ondanks dat het planten wegens corona twee keer werd uitgesteld, staat hij nu in de grond: de Toekomstboom van Valburg!


De Toekomstboom mag uitgroeien tot zijn volle potentieel, net als de kinderen van de St.Jacobusschool die de boom hebben geplant. Bij de boom werd ook een tijdscapsule begraven door groep 7/8, dit in een koker met informatie uit onze tijd aan de kinderen van de toekomst.

Bij de Toekomstboom staat een paal met daarop een QR code zodat iedereen de geschiedenis van de boom kan volgen tot in de lengte van dagen. Beslist leuk om eens te proberen. De QR was een initiatief van Overbetuwe Doet. Dit heeft voldoende geld opgeleverd om er ook nog een mooie bank bij te zetten.

De regering wil zich hard maken voor tien procent meer bos in Nederland en wij hopen op een stukje meer bos (vergroening) van Valburg. Het burgerinitiatief Valburg Groen probeert samen met de gemeente Overbetuwe de vinger aan de pols te houden.

Wilt u mee groen denken en doen met Valburg Groen? Mail dan naar valburggroen@gail.com


Kerstactie Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - ‘Jong en Oud’ was dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag 2020. De nieuwe en ruime locatie die we vonden voor ons café sloot daar perfect op aan. Helaas was er door de corona-maatregelen tot op heden geen gelegenheid om activiteiten te organiseren in basisschool Stap voor Stap in Elst. "In de vorm van een kerstactie komen we aan het einde van het jaar tóch nog terug op dit mooie thema!"


"We willen mensen met dementie en hun mantelzorger(s) in de decembermaand graag laten weten dat we hen niet vergeten zijn. De leerlingen van basisschool Stap voor Stap gaan ons daarmee helpen. Bent u of kent u iemand die wij een plezier kunnen doen? Stuur dan een mail met naam en adres van degene die wij kunnen verrassen naar alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl."

Ook voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u terecht bij Christa Vogel, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe. Christa is bereikbaar via bovenstaand mailadres of van dinsdag - donderdag via 06 40863583.

Afbeelding