(foto: H. Erenler via Pexels)
(foto: H. Erenler via Pexels) Foto:

Geen live Wereldlichtjesdag

OVERBETUWE - Overal ter wereld komen jaarlijks op de tweede zondag in december mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij steken allen om 19 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld, ontstaat zo een golf van licht. De afgelopen drie jaar hebben we ook in onze gemeente deze liefdevolle traditie opgebouwd om overleden kinderen te herdenken: Wereldlichtjesdag Overbetuwe.


In verband met de COVID19-maatregelen hebben we, met spijt in ons hart, besloten om dit jaar geen live bijeenkomst te organiseren. In plaats daarvan kan men op zondag 13 december een livestream volgen vanuit Apeldoorn: www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag. Tijdens deze livestream zal een kaars worden ontstoken om 19.00 uur en worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen.


Herinneringsharten

Iedereen die een kind wil gedenken, kan een herinneringshart (Hart) uitprinten en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Als u het hart voor 10 december opstuurt aan: WereldLichtjesDag. Watermanstraat 50, 7324 AK Apeldoorn, dan zorgt de organisatie ervoor dat het hart een plekje krijgt in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos in Apeldoorn. Ze blijven daar tot na kerst hangen.


Natuurlijk steken wij dit jaar thuis een kaars aan voor alle overleden kinderen in Overbetuwe. En hopen we van harte volgend jaar weer een live Wereldlichtjesdag Overbetuwe te kunnen organiseren", aldus Ingrid Berns Uitvaart- en nazorg, Anita Frantzen Gilvert, Hanami ritueelbegeleiding
Tessa Hendriks, Aster Uitvaartzorg en Mieke Sanders Uitvaart.