Een beeldvraag uit de Elsterdorpsquiz: Hoe heette deze villa die is afgebroken in 1936? (foto: Archief Marithaime)
Een beeldvraag uit de Elsterdorpsquiz: Hoe heette deze villa die is afgebroken in 1936? (foto: Archief Marithaime) Archief Marithaime

Boekenmaand bij Marithaime in Elst

ELST - In de maand november worden er via historische vereniging Marithaime in Elst twee boeken uitgebracht. Wegens de corona maatregelen kan de Elster Dorpsquiz, al 12 jaar vaste prik op de eerste vrijdag van november, geen doorgang vinden.


Maar Frits Hoogveld, Toon Osterloh, Coen Hoogveld en Jan Rouwhorst hebben het boek “Elster Dorpsquiz” samengesteld met alle ruim 700 vragen en antwoorden van de afgelopen 12 jaar, inclusief afbeeldingen en geluidsfragmenten (via QR codes). Het boek is vanaf zaterdag 21 november verkrijgbaar bij boekhandel Herberts, AH Driessen en Jumbo Macleane. Het boek kost 12.50 euro (leden van Marithaime betalen 7.50 euro). Haal hét Elster decembercadeau snel in huis want wat is er nou leuker dan met je partner, familie of vrienden de Elster Dorpsquiz te spelen. En: op is op. Voor meer info zie: www.marithaime.nl.

Jaarlijks geeft de stichting Tabula Batavorum het boek 'Terugblik' uit. Dit boek wordt via aangesloten historische verenigingen, waaronder Marithaime, verspreid in het Gelders rivierengebied. Dit jaar is de titel van het boek: Belevenissen in oorlogstijd, de Betuwe 1940-1945. Dit jaar is hier aan toegevoegd het Tabula Indexnummer waarin de naslaggegevens over de uitgiftejaren 2000 – 2020 zijn vastgelegd. Dit boek kost 22.95 euro (voor leden van Marithaime gratis) en is in Elst vanaf zaterdag 14 november verkrijgbaar bij boekhandel Bruna Herberts. Voor meer info zie: www.tabulabatavorum.nl.