KidsDJ tijdens de kick-off van het dansprogramma op de Okkernoot in Zetten.
KidsDJ tijdens de kick-off van het dansprogramma op de Okkernoot in Zetten. Tony Wanetie

DansJeFit in Overbetuwe!

ZETTEN - Je komt er niet meer onderuit, overal wordt steeds meer op je gezondheid gelet. Zeker in deze onzekere corona periode. Vaak je handen wassen, veel schoonmaken en vooral alles desinfecteren. Ook een goede gezondheid is belangrijk tijdens deze epidemie waar wij nu in zitten.



DansjeFit is bij vele scholen in heel Nederland inmiddels een begrip. Zij zijn actief op zowel basis- als middelbare scholen, binnen het regulier en speciaal onderwijs.
Er worden concepten op maat aangeboden. Van een uurtje lekker dansen tot bijvoorbeeld een complete dansdag in een projectweek waarbij iedere groep een eigen thema heeft. Maar een workshop tijdens de verjaardag van een leerkracht behoort ook tot de mogelijkheden.


Zo is er nu De Okkernoot in Zetten een dansproject van tien weken. Er wordt gezamenlijk op het schoolplein gestart met een echte kidsDJ en daarna krijgen de kinderen eens in de week dansles van een professionele dansdocent. Dit wordt afgesloten met een presentatie aan de ouders en de rest van de school. De kinderen leren zich op een andere manier te uiten en ontdekken misschien wel kwaliteiten door dit programma. Ze maken kennis met een kunstvorm en je wordt er ook nog eens lekker fit van! In Zetten op De Okkernoot dansen ze de komende weken nog even lekker door!