(foto: Elly Molenaar)
(foto: Elly Molenaar) Foto: Elly Molenaar

Bakkerij Huibers neemt Bakkerij De Greef over

KESTEREN - Per 30 november 2020 neemt Bakkerij Huibers uit Achterberg collegabedrijf Bakkerij De Greef uit Kesteren over. Voor beiden komt de overname op een uitgelezen moment. Bakker Wim de Greef: “Ik wil graag een stapje terug gaan zetten.” Bakker Arjan Huibers: “Dit geeft ons de mogelijkheid door te groeien.”


Arjan Huibers: een vakman. Een bakkerij voor de overname heeft Wim de Greef gevonden: Bakkerij Huibers uit Achterberg. “Ik ken eigenaar Arjan Huibers als een vakman, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij met zijn ambachtelijke vaardigheden én ondernemende kwaliteiten de juiste persoon op de juiste plek is.” Voor Arjan Huibers komt met de overname een droom uit. “In Achterberg maken en verkopen we sinds 2016 ons eigen banket, maar vanwege de beperkte ruimte hebben we tot nog toe het brood van een andere bakker betrokken. Het is natuurlijk het ideaal van de bakker om alles zelf te bakken, ook het brood. Vanaf 30 november heb ik daar in Kesteren alle ruimte voor. Dat is geweldig.”


Gouden tompouce

Daarmee breidt Bakkerij Huibers zijn assortiment op natuurlijke wijze uit. “We combineren het beste van twee werelden. We hebben natuurlijk ons eigen banket, waarover zowel particulieren als horecabedrijven in de regio gelukkig erg enthousiast zijn. Niet voor niets werd onze tompouce in 2017 door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Daar zijn we nog steeds trots op.


Eigen visie op ambacht

Voortbouwen op de traditie betekent voor Arjan Huibers ook dat hij zijn eigen visie op het ambacht en de zakelijke aspecten een plek wil geven. “Je moet natuurlijk gaan nadenken over de naam van de bakkerij, de manier waarop je het assortiment blijft vernieuwen en verbeteren, dat soort dingen. Vastomlijnde plannen heb ik nog niet; ik wil het allemaal gaandeweg ontdekken. Maar ik ben er wel van overtuigd dat deze twee werelden elkaar enorm gaan versterken.”