Bloedprikken nu overal

alleen op afspraak

TIEL - Vanaf 9 november kunnen patiënten voor bloedafname in het ziekenhuis, de buitenpoli’s of op een van de prikposten in de regio alleen nog op afspraak terecht. Door het werken op afspraak, wordt drukte voorkomen en kan iedereen afstand houden. De inloop komt te vervallen.


Nu ook voor de buitenpoli’s. Het prikken op afspraak is deze zomer al ingevoerd in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en de Barbarapolikliniek in Culemborg. Daarnaast is er in de regio een aantal priklocaties. Ook daar is het dus vanaf 9 november alleen nog mogelijk om op afspraak langs te komen.


Digitale agenda

Een patiënt maakt zelf een afspraak via de digitale agenda op de website (www.ziekenhuisrivierenland.nl/prikpoli). Het is niet nodig om daarvoor apart in te loggen. Alleen als dat echt niet lukt, is het mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Wie graag zijn online vaardigheden wil verbeteren, kan daarvoor terecht bij de leerhuizen en bibliotheken in de regio.


Spoedpatiënten

Patiënten die tijdens een artsafspraak in het ziekenhuis het verzoek krijgen om bloed te laten prikken, kunnen dat nog wel aansluitend op hun afspraak doen en direct doorlopen. Ook spoedpatiënten kunnen direct terecht.