WatBeters voor Elst, Oosterhout en Valburg van Start

OVERBETUWE - Met veel enthousiasme heeft het oprichtingsbestuur van de energiecoöperatie WatBeters voor Elst, Oosterhout en Valburg op 28 september haar oprichtingsvergadering gehouden.


WatBeters wil met haar projecten een Win-Win-Win situatie realiseren: Milieuwinst via duurzame energie; Winst voor deelnemers via gunstige tarieven voor zowel de collectieve levering aan Engie als de individuele afname via Engie; en winst voor onze dorpen. Dat laatste uit zich in een bijdrage die de coöperatie ontvangt van Engie voor het aanbrengen van deelnemers. "Van die bijdrage kunnen wij duurzame initiatieven in onze dorpen helpen realiseren."

Deze oprichtingsvergadering is het moment dat het bestuur, samen met leden en belangstellenden een begin maakt met het realiseren van duurzame energie-initiatieven. "Vorig voorjaar was al begonnen met een wervingscampagne, en hadden wij binnen enkele weken al ruim 250 belangstellenden. Bij de provincie Gelderland is op basis van de postcoderoos regeling een subsidie op de investering aangevraagd en toegekend. Na het stopzetten van de postcoderoosregeling was het wachten op de nieuwe stimuleringsregeling.

Binnen deze -nieuwe- SDE++ regeling wordt nu een vast bedrag per eenheid voor het geleverde energie-vermogen gegarandeerd. Banken mogen meefinancieren, maar het levert de leden van de coöperatie meer rendement op als zij de investering zelf financieren door het aanschaffen van certificaten. Ieder die interesse heeft om deel te nemen, wordt verzocht contact op te nemen via secretariaateov@watbeters.nl. U vindt ons ook op de websites van WatBeters en Engie."