Afbeelding

Superbroertjes helpen dove kinderen

DRIEL – Fynn (6 jaar) is doof geboren en verkleedt zich elke dag, het liefst als superheld. Fynn zit in groep 3 waar hij leert lezen en schrijven. In Nederland is het normaal dat dove kinderen naar school gaan, maar in een land als Rwanda worden deze kinderen vaak verborgen gehouden voor de buitenwereld. Samen met zijn grote broer Mats (9 jaar), helpt Fynn deze kinderen.


In een ontwikkelingsland als Rwanda krijgen dove kinderen en hun families meestal nauwelijks hulp. Om daar wat tegen te doen, heeft de familie van Fynn in 2017, de 'Fynn Foundation' opgericht. De Fynn Foundation heeft als missie om dove kinderen en hun families te helpen door ouders gebarentaal te leren en te zorgen dat dove kinderen naar school kunnen. Inmiddels helpen zij structureel vier dove kinderen en hun families.


Extra hulp

Wereldwijd heeft de COVID-19 pandemie ingrijpende gevolgen, ook voor de dove kinderen en hun families. Al gauw hadden zij niet genoeg te eten. Samen met hun samenwerkingspartner in Rwanda, de Nyabihu School for the Deaf, heeft de Fynn Foundation ervoor gezorgd dat de families voedselpakketten kregen.

Fynn & Mats hebben de afgelopen weken statiegeldflessen ingezameld. De hele maand november kan er bij de Albert Heijn in Driel statiegeld gedoneerd worden om zo de dove kinderen en hun families te helpen in deze moeilijke tijd. De Fynn Foundation heeft een ANBI-status.

Toneelvoorstelling Mama Marlene in Theater De KiK

ELST - Welke moeder mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden? Op zaterdag 7 november om 21:00 uur, wordt de feministische voorstelling 'Mama Marlene' gespeeld in Theater De KiK.


Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlene Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Was ze alleskunner of gewoon erg goed in het creëren van haar eigen mythe?

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden belichten Marlène van alle kanten aan de hand van scènes met haar dochter Maria Riva. In de kleedkamer kapen zij het begrip locker room talk.

Geen mannen-onder-elkaar-praat, maar twee vrouwen die zich in scherpe dialogen buigen over moeder- en dochterschap en de vraag hoe je de keuzes die je maakt met elkaar verenigt. Kan je de wereld reddenmet een baby op je arm? Welke mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden?

Mama Marlene is na Holy F (2016) de tweede voorstelling in een drieluik over de positie van de vrouw van Eva Marie de Waal en Sophie van Winden. Als Waal en Wind maken ze feministisch en geëngageerd theater met veel humor en een uitgesproken beeldtaal.

Kaartjes zijn te reserveren via de website van Theater De KiK. Het is ook mogelijk deze toneelvoorstelling mee te kijken vanuit uw huiskamer, hiervoor koopt men een V-ticket. Op deze manier heeft men toegang tot de livestream via internet.

Afbeelding