Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten.
Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. Wilma Drager-Visee

Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - Alzheimer Nederland voelt een morele verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van zowel de bezoekers als de vrijwilligers van de Alzheimer Cafés. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de coronamaatregelen effect hebben. Vandaar dat naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober het advies is gegeven om alle Alzheimer Cafés in ieder geval tot en met 10 november gesloten te houden.


"Momenteel organiseren we in Elst geen bijeenkomsten. We zijn ons bewust van de impact van het sluiten van de deuren van de cafés en zijn nog op zoek naar alternatieve contactmomenten. Ook wij kijken er naar uit om elkaar weer live te treffen!

Heeft u dementie of bent u mantelzorger voor iemand met dementie en wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het Alzheimer Café Overbetuwe? Laat het ons weten, zodat we ook u kunnen voorzien van de nieuwsbrief. Ook wanneer u suggesties heeft horen we graag van u.

Voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of een luisterend oor is er natuurlijk de AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur gratis bereikbaar op 0800-5088. Ook op de website van Alzheimer Nederland (www.alzheimer-nederland.nl) is veel informatie te vinden."

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kan men terecht bij Christa Vogel, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl.