Roosje in de Vlindertuin. (foto: Desiree Groen)
Roosje in de Vlindertuin. (foto: Desiree Groen) Desiree Groen

Dierengeluiden

Herfst op Landgoed Overbetuwe!

HETEREN - Kijk, de kinderboerderij maakt zich op voor de natte en koude periode. De geitjes gaan uit hun mooie nieuwe weide. En de vlindertuin maakt plannen voor de nieuwe seizoenen in de natuur en dan ook een feestelijke opening in 2021.


Deze hele zomer werd er weer hard gewerkt en nu komt het plannen maken en de bezinning. Van de natuur buiten en ook de mensen binnen. Deze tijd van denken over veiligheid en daarbij concluderen dat het buiten meestal het veiligst is (op 1,5 meter afstand) geeft nog meer motivatie voor het uitbreiden en mooier maken van deze schitterende tuin. Een plek voor iedereen!

Gelukkig is er ook weer een nieuwe ronde van Overbetuwe Doet waar de Vlindertuin heel graag gebruik van maakt. Het wordt steeds mooier, eerst dat veilige hek en die heerlijke bank met uitkijk over de hele tuin. Deze zomer veel gebruik van gemaakt. Ik kan jullie zeggen de vlinders, insecten èn de mensen worden er blij van. Meehelpen of genieten het is beiden zeer belangrijk!


Het plan is nu eerst een verhard pad aanleggen, door de toekomstige wilde-bloemenpluktuin. Zodat je daar lopend of rollend (zoals de nieuwe schrijfster van dit stuk) doorheen kunt. Ook beter om de tuin te kunnen onderhouden in de soms drassige tijden. En dan vragen we meteen ook wat gereedschap met een opbergbox, op wieltjes. Dat kunnen aanschaffen zou heel prettig zijn.

Om lekker te tuinieren en het veilig te houden op de Kinderboerderij, Uilenburgsestraat 3 in Heteren. Wil je meer info dan mail ons Vlindertuin.heteren@gmail.com.