Parochie H. Maria Magdalena

Bezinning bij de 29e zondag door het jaar: 18 oktober 2020


Lezingen: Jes. 45, 1.4-6, 1Tess 1, 1-5, Mt. 22, 15-21

Wij horen deze zondag één van de meest bekende zinnen uit heel het Evangelie: “Geeft aan de keizer wat de keizer toekomt en aan God wat God toekomt”Mt. 22, 21. Op de provocatie van de farizeeën die Hem bij wijze van spreken het examen van godsdienst wilden afnemen en Hem op een fout betrappen, antwoordt Jezus met een ironische en geniale zin. Het is inderdaad een antwoord dat de Heer aan iedereen met gewetensproblemen geeft, vooral wanneer hun eigenbelang, rijkdom, prestige, macht en reputatie op het spel staan. En dat gebeurt in alle tijden, van in het begin. Het accent van Jezus ligt zeker op het tweede deel van de zin: “en (geef) aan God wat God toekomt”. Dat betekent, ten overstaan van eender welk type van macht te erkennen en te belijden dat God alleen Heer is van de mens en dat er geen ander is.


Zaterdag 17 oktober
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

St. Willibrordus Herveld: 19:00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis


Zondag 18 oktober
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

H. Maria Geboorte Driel: 16.00 u: Marialof, V. Bulthuis

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Donaties voor vaste camera’s kunt u storten op rekening NL62RABO0324503806 t.a.v. H. Maria Magdalena, o.v.m. Actie MenM Verbonden.

Tafeltennis HTTC

HETEREN - Deze week werd er een onvolledig programma af gewerkt. Het eerste team verloor nipt van Tian. Lennard Springvloet-Dubbeld was, in deze spannende wedstrijd, met drie zeges voortreffelijk op dreef.


Meriam Willemse voegde hier nog een punt aan toe. Team twee verloor met 5-4 van BIT.NL. Bart en Daan Barends wonnen eenmaal, terwijl invaller Ronald Stevens knap tweemaal zegevierde. Het vijfde team verloor onnodig met 5-4 van Tian. Wilma Stap en Alaa Alsaaidi wonnen fraai tweemaal.

Bij de jeugd kwam alleen het eerste team in actie. In Cuijk werd Cevelum met 10-0 verslagen. Niels Loeffen en Bodhi Lindeboom waren in topvorm, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel, bij de jeugd wordt er nog wel gedubbeld. Na deze monsterscore gaat dit team fier aan de leiding.

Voor info over tafeltennis in Heteren en omstreken zie: www.httc71.nl.